interview-andy-de-storme-540x341

Plantmanager Andy De Storme

"Het menselijke is wat ons onderscheidt"

Met elkaar praten in plaats van over elkaar praten. Dat is volgens Andy De Storme een belangrijke voorwaarde voor een gezonde bedrijfscultuur en een hoge betrokkenheid van medewerkers. Als kersverse plantmanager van Smart Packaging Solutions ziet Andy het als een mooie uitdaging om de toch al grote betrokkenheid van de 120 medewerkers in Oudegem een nieuwe impuls te geven. 

Vóór zijn aanstelling bij Smart Packaging Solutions, was Andy werkzaam bij zusterbedrijf VPK Packaging, waar hij veel ervaring heeft opgedaan als Continuous Improvement Supervisor. “Daarbij gaat het er vooral om dat het management niet te ver van de productievloer komt af te staan”, vertelt Andy. “Dat er goed geluisterd wordt naar waar medewerkers tegenaan lopen en dat er samen gezocht wordt naar oplossingen die hen echt helpen bij hun werk, in plaats van dat oplossingen enkel van bovenaf worden doorgeduwd, zonder inspraak van medewerkers. De beste oplossingen ontstaan door met elkaar in gesprek te gaan, van hoog tot laag in de organisatie. Ik vind het heel belangrijk dat een bedrijf daarvoor openstaat.”

Open familiesfeer

Dat Smart Packaging Solutions dit evengoed belangrijk vindt, werd Andy vanaf dag één duidelijk. Andy: “Binnen VPK Group is Smart Packaging Solutions een divisie met een heel eigen identiteit. Er heerst een open familiesfeer, waarin ieders mening wordt gehoord en erkend. Ook is er sprake van een heel menselijke aanpak. Bij successen worden de desbetreffende collega’s gecomplimenteerd. Ook de jaarlijkse BBQ voor alle medewerkers en hun familie is een mooi voorbeeld dat de familiale sfeer onderstreept. Dit is wat Smart Packaging Solutions onderscheidt en automatisch leidt tot meer verbondenheid en betrokkenheid onder alle medewerkers. Voor mij een belangrijke motivatie om er te gaan werken, toen de mogelijkheid zich voordeed.”

Problemen ombuigen naar kansen

Andy kijkt ernaar uit om de betrokkenheid binnen Smart Packaging Solutions de komende jaren verder gestalte te geven. “In mijn vorige functie werd er vooral door middel van projectweken gewerkt aan continuous improvement. In mijn functie bij Smart Packaging Solutions krijgt dit dagelijkse invulling. Ik werk met een goed team, waarmee we een aantal doelstellingen hebben geformuleerd op basis van wat alle collega’s belangrijk vinden. Iedereen krijgt de vrijheid om hieraan bij te dragen, zolang de inzet maar in het belang is van de doelstellingen. Zo zorgen we voor een structuur, waarin iedere collega de kans krijgt zichzelf te ontplooien. Ik kijk uit naar een mooie dynamiek, waarin we elkaar motiveren en bewegen om met goede ideeën te komen voor mogelijke oplossingen en zo in staat zijn om problemen om te buigen naar kansen. Ik ben blij dit nu al terug te zien in de praktijk. We geven iedereen de vrijheid om mee te denken en dat wordt met beide handen aangegrepen en benut.” 

Ga ook voor smart

Denk jij goed in ons team te passen? Solliciteer dan op de vacature die het best bij jou past!
Bekijk vacatures
Delen