gavoorsmart-be-marc-hopstaken

Plantmanager Marc Hopstaken

"Ik voel mij hier nog altijd thuis"

“Eén grote familie.” Zo zou plantmanager Marc Hopstaken zijn werkgever Smart Packaging Solutions omschrijven. In de meer dan twintig jaar dat hij er werkt, is dat familiegevoel onveranderd gebleven. Al is er ook veel veranderd. Marc vertelt enthousiast over de ontwikkelingen die Smart Packaging Solutions hebben gemaakt tot wat het nu is: “Een organisatie met volop toekomstperspectief, die trots is op haar medewerkers.”

Marc begon zijn carrière bij Smart Packaging Solutions in 1995 als operator op de plakafdeling. “Toen was het nog een kleine organisatie, waar zo’n dertig man werkten. Die kleinschaligheid sprak me aan, omdat een klein team inhield dat we veel zelf mochten doen.” Naarmate de organisatie groeide, ontwikkelde ook Marc zich in zijn functie: “Ik ben overgestapt naar de technische dienst en heb mij van daaruit ontwikkeld tot productiemanager. Toen de organisatie in 2008 werd overgenomen door moederbedrijf VPK Packaging is mij gevraagd plantmanager te worden.”

Grotere familie

Hoewel er veel veranderd is, voelt Marc zich nog altijd even thuis in het bedrijf waar hij vroeger kwam werken. Marc: “Wij zijn een grotere familie geworden van zo’n 135 mensen, die allemaal affiniteit hebben met het product dat we maken. Vooral onze laagdrempeligheid spreekt aan. Iedereen kent elkaar goed en ontvangt anderen met open armen. We hebben zelfs een aparte werkgroep, die nadenkt over hoe we nieuwe medewerkers het best kunnen onthalen. Verder verrassen we onze collega’s met leuke attenties, als er een bijzondere prestatie is geleverd. Ook betrekken we iedereen zoveel mogelijk bij alle keuzes, die van invloed zijn op hun werk. Zo houden we het groepsgevoel hoog. Dat maakt ons een echt familiebedrijf.”

Interne opleidingen

Ook de afwisseling, die Marc in het begin van zijn carrière zo aansprak, is nog altijd aanwezig. “We verrichten hier geen bandwerk. Als je hier werkt, is geen dag hetzelfde. Je wordt in staat gesteld zoveel mogelijk verschillende taken uit te voeren. Ook wie nog geen ervaring heeft met het werk, kan middels interne opleidingen het complete proces worden aangeleerd. Deze kennisdeling maakt het werk voor iedereen zeer afwisselend. Ik zou Smart Packaging Solutions van harte aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een bedrijf met volop toekomstperspectief, waar echt nog iets mogelijk is.”

Ga ook voor smart

Denk jij goed in ons team te passen? Solliciteer dan op de vacature die het beste bij jou past!
Bekijk vacatures
Delen